Title Image

over Anne

Hallo!

 

Ik ben Anne, psychologe met 25 jaar ervaring in de zakenwereld. Ik coach je op een heel onbevangen en oprecht nieuwsgierige manier. Ik werk resultaatgericht en zoek daarbij de juiste balans tussen ratio en emotie. Mijn aanpak is wetenschappelijk onderbouwd en ik volg de nieuwste psychologische inzichten over leiderschap en burn-out op de voet. Toch ben ik me ervan bewust dat je met je unieke persoonlijkheid nooit volledig in een schema, theorie of statistiek past. En net daarom lever ik maatwerk dat past bij jouw lijf en jouw noden.

 

Mijn motto? Betere leiders voor een betere wereld.

Een straf statement? Misschien. Maar het geeft wél aan waarvoor ik wil staan: mensen coachen tot betere leiders. Ik geloof er sterk in dat mensgericht en waardengericht leiderschap een onderneming en al wie er werkt vleugels kan geven. En dat die positieve vibes uiteindelijk ook een impact hebben op de maatschappij en zelfs op de wereld.

Wil je weten hoe ik jou kan helpen? Voel je vrij om me te contacteren voor meer informatie.

contacteer me
evolv-048-600-www.lourenz.nl
evolv • ourthe © www.lourenz.nl

Eigen ervaring in ondernemen

 

Mijn roots liggen in de farmaceutische en medische industrie. Eerst in de verkoop, later in selectie en rekrutering. In 2002 richtte ik met enkele collega’s een eigen bedrijf op. Vijf jaar later waren we marktleider in healthcare recruitment, een bijzondere ervaring waar ik nog altijd trots op ben.

 

In 2010 was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wou meer diepgang in mijn professionele relaties.

En zo begon ik zelf leidinggevenden te coachen: gewapend met mijn eigen ervaring in het bedrijfsleven en de kennis die ik jarenlang verzamelde in opleidingen over o.a. persoonlijke ontwikkeling, loopbaanbegeleiding en leiderschap.

 

Uit eigen ervaring wéét ik hoe moeilijk het is om te switchen tussen cijfers, targets en strategie enerzijds en het menselijk aspect anderzijds. Ik wéét hoe belangrijk het is om tijd vrij te maken: om te luisteren, om conflicten niet onder de mat te vegen, om beschikbaar te zijn op moeilijke momenten, ook al staat je agenda volgepland met meetings en zijn er ellenlange to do-lijstjes. Ik heb zelf ervaren hoe moeilijk het soms is om het juiste evenwicht te vinden tussen mens en business.

Ook al is het niet vanzelfsprekend, ik ben er diep van overtuigd dat je als leidinggevende oog kan hebben voor beide dimensies. Het is aan mij om jou te challengen om én resultaten af te leveren én je team/bedrijf mensgericht te leiden.

Geboeid door mensen

 

Van jongs af aan heb ik een bijzondere fascinatie voor mensen. In 1989 studeerde ik af als psychologe, en tot op vandaag blijf ik nieuwsgierig naar het menselijk functioneren. In tegenstelling tot de exacte wetenschappen valt er over de menselijke geest en ons gedrag nog zoveel te ontdekken. Hoe graag we het ook willen, we zijn niet te herleiden tot één model, tot één theorie. Dit zou ook afbreuk doen aan die boeiende complexiteit waardoor elk van ons een uniek wezen is.

 

De psychologie van het leiderschap gaat nog verder: wat gebeurt er als je individuen samenbrengt in een bedrijf om hen een gemeenschappelijk doel te laten nastreven?

Als ‘excellente’ leider ben je in staat om het unieke potentieel van je medewerkers te identificeren en weet je onderlinge synergie te creëren. Je weet hoe je best met je team communiceert. Je weet hoe je je team kan motiveren. Je weet hoe je je team ‘gelukkig’ maakt. Niet altijd eenvoudig of evident. Wél een uitdaging die naast mooie bedrijfsresultaten ook veel persoonlijke voldoening kan geven.

evolv • ourthe © www.lourenz.nl
evolv • ourthe © www.lourenz.nl

Het gaat om jou

 

Jouw ontwikkeling staat centraal in onze coachingsessies.
Hiervoor zet ik me maximaal in: als coach ben ik toegewijd, enthousiast en bezield. Ik ben bedachtzaam en zorgzaam, maar best wel confronterend als ik aanvoel dat jou dat kan vooruithelpen om te groeien. Humor is vaak een dankbare tool die ik heel spontaan inzet.
Ik streef ernaar dat je na elke sessie nieuwe inzichten krijgt die je aanzetten om uit je comfortzone te treden.

 

Als we samen aan de slag gaan, mag je rekenen op mijn volledige aandacht. Zakelijk én persoonlijk. Telkens opnieuw.

Elk coachingtraject is anders

 

Mensen vragen me vaak: hoe ziet een traject er uit? Wat is je programma?
Ook al zit er een zekere wetmatigheid in ons functioneren, geen enkel persoon is identiek. We zijn de optelsom van onze aangeboren capaciteiten en kwaliteiten, opvoeding en ervaringen. We staan elk op ons eigen manier in het leven. Geen enkel coachingstraject is dan ook hetzelfde.

 

Natuurlijk kom je met een bepaalde vraag en bepalen we samen het doel van het coachingstraject. We kijken hoeveel sessies hiervoor nodig zijn. De weg die we gaan bewandelen om naar dat doel toe te werken, die ligt niet vast. Het is een ontdekkingstocht waarbij ik je help om inzicht te krijgen in hoe je in elkaar zit, hoe je functioneert en waar het soms fout loopt, waar we op zaken botsen die je blokkeren. Dit weten, brengt verheldering.

 

Maar er is meer. Ik tast af wat jij als persoon én als leider nodig hebt om te sprankelen. Om anderen te inspireren en te bezielen. Hiervoor richt ik me in eerste instantie op het positieve dat je – soms zonder het te beseffen – in je meedraagt. Ik help om wat diep verborgen zit weer aan te wakkeren. We zoeken naar jouw unieke toegevoegde waarde als mens en als leidinggevende.

evolv • ourthe © www.lourenz.nl